Jarmuż czerwony cięty – pęczek

Kapusty i kapustne

Wyświetlanie wszystkich wyników: 6

  • 0 out of 5

    Jarmuż czerwony cięty – pęczek

    10,00 

    Ekologiczny jarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie.

    Pęczek około 0,5 kg

    Jarmuż – nasz superfoods
    Zawiera ogromne ilości witamin: A, C, K i minerałów takich jak żelazo, wapń i potas
    jest źródłem przeciwutleniaczy oraz błonnika
    obfituje w sulforafan – przeciwutleniacz, który ma silne działanie antynowotworowe
    –  wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego
    Jarmuż to najzdrowsze warzywo na świecie
    Powinien jednak pochodzić z ekologicznej uprawy, ponieważ należy do tych warzyw i owoców, które są najbardziej podatne na wchłanianie pestycydów
    Jarmuż w kuchni polecamy:
    jako dodatek do koktajli i soków
    w postaci chipsów
    –  do przyrządzenia pesto i zup
    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Jarmuż toskański cięty – pęczek

    10,00 

    Ekologiczny jarmuż toskański wyhodowany w naszym gospodarstwie.

    W opakowaniu pęczek

     

    Jarmuż – nasz superfoods
    Zawiera ogromne ilości witamin: A, C, K i minerałów takich jak żelazo, wapń i potas
    jest źródłem przeciwutleniaczy oraz błonnika
    obfituje w sulforafan – przeciwutleniacz, który ma silne działanie antynowotworowe
    –  wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego
    Jarmuż to najzdrowsze warzywo na świecie
    Powinien jednak pochodzić z ekologicznej uprawy, ponieważ należy do tych warzyw i owoców, które są najbardziej podatne na wchłanianie pestycydów
    Jarmuż w kuchni polecamy:
    jako dodatek do koktajli i soków
    w postaci chipsów
    –  do przyrządzenia pesto i zup
    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Jarmuż tradycyjny cięty – pęczek

    10,00 

    Ekologiczny jarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie.

    Pęczek około 0,5 kg

    Jarmuż – nasz superfoods
    Zawiera ogromne ilości witamin: A, C, K i minerałów takich jak żelazo, wapń i potas
    jest źródłem przeciwutleniaczy oraz błonnika
    obfituje w sulforafan – przeciwutleniacz, który ma silne działanie antynowotworowe
    –  wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego
    Jarmuż to najzdrowsze warzywo na świecie
    Powinien jednak pochodzić z ekologicznej uprawy, ponieważ należy do tych warzyw i owoców, które są najbardziej podatne na wchłanianie pestycydów
    Jarmuż w kuchni polecamy:
    jako dodatek do koktajli i soków
    w postaci chipsów
    –  do przyrządzenia pesto i zup
    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kalafior EKO – główka

    18,00 

    Ekologiczny kalafior. W opakowaniu – główka

    Ekologiczny kalafior to warzywo, które wyróżnia się bogactwem składników odżywczych i korzystnym wpływem na zdrowie człowieka. Kalafior jest smaczny i pożywny, ale także bardzo zdrowy i wartościowy. W przypadku ekologicznego kalafiora jego wartość jest jeszcze większa, ponieważ został uprawiany w sposób naturalny i bez użycia sztucznych nawozów i pestycydów

    Kalafior można przygotowywać na wiele sposobów: można go gotować, dusić, piec lub smażyć. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do zup, sałatek, dania główne oraz przystawki.  Delikatny smak kalafiora i chrupiąca konsystencja sprawiają, że pasuje on do wielu dań i jest uwielbiany przez wiele osób.

    Ekologiczny kalafior to wartościowy i zdrowy produkt, który powinien znaleźć się w diecie każdej osoby dbającej o swoje zdrowie.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta biała EKO – kg

    10,00 

    Ekologiczna kapusta biała – w opakowaniu 1 kg

    Biała kapusta ekologiczna to bardzo cenne warzywo, zawiera wszystkie bio pierwiastki oraz witaminy, w tym najwięcej A i C, kwas foliowy

    Kapusta biała charakteryzuje się kruchymi liśćmi oraz krótkim głąbem.

    Można ją spożywać na surowo np. w postaci sałatek, surówek lub soku, jak również i przygotowywać z jej udziałem zupy oraz dania gotowane, smażone lub pieczone. Jest idealna do kiszenia.

     

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Kapusta czerwona EKO – szt

    12,00 

    Ekologiczna kapusta czerwona – w opakowaniu sztuka o wadze od około 0,8 kg do 1,2 kg

    Czerwona kapusta, zwana również fioletową, to niezwykle cenne warzywo bogate w składniki odżywcze. Świetnie smakuje i ma mnóstwo prozdrowotnych zalet m.in. działanie przeciwzapalne, usprawnia pracę jelit, likwiduje zaparcia. Jest niskokaloryczna.

    Wyśmienicie smakuje zarówno na surowo, jak i po ugotowaniu czy kiszeniu. Uniwersalne zastosowanie czerwonej kapusty to jej niewątpliwy atut. Z innymi warzywami, w sałatkach czy też jako dodatek do mięs zawsze smakuje świetnie.

     

    Quick View
    Ilość:
top