Wyświetlanie wszystkich wyników: 4
- 
	Jarmuż toskański cięty – pęczek10,00 złQuick ViewEkologiczny jarmuż toskański wyhodowany w naszym gospodarstwie. W opakowaniu pęczek Jarmuż – nasz superfoodsZawiera ogromne ilości witamin: A, C, K i minerałów takich jak żelazo, wapń i potas– jest źródłem przeciwutleniaczy oraz błonnika– obfituje w sulforafan – przeciwutleniacz, który ma silne działanie antynowotworowe– wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowegoJarmuż to najzdrowsze warzywo na świeciePowinien jednak pochodzić z ekologicznej uprawy, ponieważ należy do tych warzyw i owoców, które są najbardziej podatne na wchłanianie pestycydówJarmuż w kuchni polecamy:– jako dodatek do koktajli i soków– w postaci chipsów– do przyrządzenia pesto i zupIlość:
- 
	Jarmuż tradycyjny cięty – pęczek10,00 złQuick ViewEkologiczny jarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie. Pęczek około 0,5 kg Jarmuż – nasz superfoodsZawiera ogromne ilości witamin: A, C, K i minerałów takich jak żelazo, wapń i potas– jest źródłem przeciwutleniaczy oraz błonnika– obfituje w sulforafan – przeciwutleniacz, który ma silne działanie antynowotworowe– wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowegoJarmuż to najzdrowsze warzywo na świeciePowinien jednak pochodzić z ekologicznej uprawy, ponieważ należy do tych warzyw i owoców, które są najbardziej podatne na wchłanianie pestycydówJarmuż w kuchni polecamy:– jako dodatek do koktajli i soków– w postaci chipsów– do przyrządzenia pesto i zupIlość:
- 
	Kapusta biała EKO – sztuka20,00 złQuick ViewEkologiczna kapusta biała – w opakowaniu sztuka o wadze około 1,8 kg- 2 kg Biała kapusta ekologiczna to bardzo cenne warzywo, zawiera wszystkie bio pierwiastki oraz witaminy, w tym najwięcej A i C, kwas foliowy Kapusta biała charakteryzuje się kruchymi liśćmi oraz krótkim głąbem. Można ją spożywać na surowo np. w postaci sałatek, surówek lub soku, jak również i przygotowywać z jej udziałem zupy oraz dania gotowane, smażone lub pieczone. Jest idealna do kiszenia. Ilość:
- 
	Kapusta czerwona EKO – szt14,00 złQuick ViewEkologiczna kapusta czerwona – w opakowaniu sztuka o wadze od około 0,8 kg do 1,2 kg Czerwona kapusta, zwana również fioletową, to niezwykle cenne warzywo bogate w składniki odżywcze. Świetnie smakuje i ma mnóstwo prozdrowotnych zalet m.in. działanie przeciwzapalne, usprawnia pracę jelit, likwiduje zaparcia. Jest niskokaloryczna. Wyśmienicie smakuje zarówno na surowo, jak i po ugotowaniu czy kiszeniu. Uniwersalne zastosowanie czerwonej kapusty to jej niewątpliwy atut. Z innymi warzywami, w sałatkach czy też jako dodatek do mięs zawsze smakuje świetnie. Ilość:
 
						 
						






