Wyświetlanie wszystkich wyników: 8
-
Marchew purpurowa – kg
10,00 złSoczysta i bardzo smaczna ekologiczna marchew fioletowa wyhodowana w naszym gospodarstwie.
W opakowaniu 1 kg
Marchew purpurową posiada te same właściwości zdrowotne, co marchew pomarańczowa ale w wersji “turbo”W fioletowym korzeniu znajduje się skondensowana ilość dobroczynnych składników:–aż 40% więcej beta-karotenu– więcej przeciwutleniaczy– oraz witamin B, E, H, PPPiękny fiolet nie tylko cieszy oczy ale też je chroni.Jest źródłem minerałów takich jak żelazo, fosfor, magnez, wapń i potas.Marchew jest idealna na sok, sałatkę, przegryzkę. Można upiec w piekarniku np. z ziołami czy czosnkiem.Doskonale sprawdzi się naturalny barwnik np. ciast.Ilość: -
Marchew tradycyjna – kg
10,00 złSoczysta i bardzo smaczna ekologiczna marchew tradycyjna wyhodowana w naszym gospodarstwie.
W opakowaniu -1 kg
Marchew ze względu na liczne właściwości zdrowotne i lecznicze powinna być stałym elementem naszej dietyOto tylko kilka powodów dla których powinniśmy ją jeść jak najczęściej:– wpływa pozytywnie na wzrok– przeciwdziała miażdżycy– pomaga walczyć z namiarem wolnych rodników– oddziałuje pozytywnie na układ nerwowy– wpływa na produkcję kolagenu– wpływa pozytywnie na wygląd skóry– wspomaga organizm przed i w trakcie miesiączkiIlość: -
Pasternak – 0,5 kg
8,00 złEkologiczny pasternak pochodzący z naszego gospodarstwa.
Waga 0,5 kg
Pasternak to cenne warzywo, które wyglądem i smakiem przypomina nieco… miks pietruszki z marchewkąSmakuje podobnie jak marchewka, natomiast zapachem przypomina pietruszkę. Posiada specyficzny aromat kminku, kopru i anyżuJest mięsisty i ma słodkawy smak.W pasternaku znajduje się dużo witaminy C, wystarczy zjeść kawałek tego warzywa, by pokryć dziennie zapotrzebowanie na tę witaminę.Jest bogatym źródłem błonnika, potasu, żelaza, wapnia, magnezu i witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego.Ma cenne właściwości prozdrowotne, obniża ciśnienie tętnicze krwi, działa przeciwzapalnie i rozkurczowo, usprawnia pracę jelit i przy tym jest niskokaloryczny.Pasternak jest idealny do surówek.Można zrobić z niego puree, chipsy, karmelizowany można podać jako deser, ze startego wykonać placki podobnie jak z ziemniakówBardzo dobrze smakuje usmażony, z dodatkiem masła, gałki muszkatołowej i sera.Ilość: