Showing all 8 results
-
Kimchi 7 warzyw – 540 g
32,00 złKimchi 7 warzyw – 540 g
Kimchi jest tradycyjnym daniem kuchni koreańskiej. Jest to żywa, niepasteryzowana kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej, która silnie wspiera florę bakteryjną jelit. Kimchi tradycyjne jest uznawane za jedną z najzdrowszych potraw świata dzięki naturalnym składnikom i unikalnemu procesowi kiszenia kapusty według tradycyjnej receptury. Zawiera witaminy A, B1, B2, C, wapń, żelazo, bakterie kwasu mlekowego typu lactobacillus regulujące trawienie oraz imbir i czosnek, wzmacniające odporność organizmu. Kimchi może być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu dań.
SKŁADNIKI
kapusta pekińska, por, rzodkiew biała, marchew, cebula, czosnek, kalarepa, pasta kimchi [cebula, czosnek, imbir, cukier, sos SOJOWY (woda, SOJA, sól)], papryka słodka, papryka ostra, papryka gochugaru.Ilość: -
Kimchi delikatne BIO – 300 g
26,00 złKimchi delikatne BIO – 300 g
Kimchi jest tradycyjnym daniem kuchni koreańskiej. Jest to żywa, niepasteryzowana kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej, która silnie wspiera florę bakteryjną jelit. Kimchi tradycyjne jest uznawane za jedną z najzdrowszych potraw świata dzięki naturalnym składnikom i unikalnemu procesowi kiszenia kapusty według tradycyjnej receptury. Zawiera witaminy A, B1, B2, C, wapń, żelazo, bakterie kwasu mlekowego typu lactobacillus regulujące trawienie oraz imbir i czosnek, wzmacniające odporność organizmu. Kimchi może być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu dań.
Skład: kapusta pekińska*, czosnek*, cebula*, imbir*, marchew*, rzodkiew*, papryka*, miso* (zawiera SOJĘ*), sos SOJOWY*, wakame*, sól (* certyfikowany składnik ekologiczny)
.
Ilość: -
Kimchi ostre BIO – 300 g
26,00 złKimchi ostre BIO – 300 g
Kimchi jest tradycyjnym daniem kuchni koreańskiej. Jest to żywa, niepasteryzowana kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej, która silnie wspiera florę bakteryjną jelit. Kimchi tradycyjne jest uznawane za jedną z najzdrowszych potraw świata dzięki naturalnym składnikom i unikalnemu procesowi kiszenia kapusty według tradycyjnej receptury. Zawiera witaminy A, B1, B2, C, wapń, żelazo, bakterie kwasu mlekowego typu lactobacillus regulujące trawienie oraz imbir i czosnek, wzmacniające odporność organizmu. Pyszna kiszonka wzmocniona papryką piri-piri. Kimchi może być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu dań.
SKŁADNIKI
kapusta pekińska*, czosnek*, cebula*, imbir*, marchew*, rzodkiew*, chili*, miso* (zawiera SOJĘ*), sos SOJOWY*, sól. (* certyfikowany składnik ekologiczny).Ilość: -
Kimchi tradycyjne BIO – 300 g
26,00 złKimchi tradycyjne BIO – 300 g
SKŁADNIKI
kapusta pekińska*, czosnek*, cebula*, imbir*, marchew*, rzodkiew*, chili*, miso* (SOJA*, ryż*, sól, woda, Aspergillus oryzae), sos SOJOWY* (woda, SOJA*,sól), sól (* certyfikowany składnik ekologiczny)
Kimchi jest tradycyjnym daniem kuchni koreańskiej. Jest to żywa, niepasteryzowana kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej, która silnie wspiera florę bakteryjną jelit. Kimchi tradycyjne jest uznawane za jedną z najzdrowszych potraw świata dzięki naturalnym składnikom i unikalnemu procesowi kiszenia kapusty według tradycyjnej receptury. Zawiera witaminy A, B1, B2, C, wapń, żelazo, bakterie kwasu mlekowego typu lactobacillus regulujące trawienie oraz imbir i czosnek, wzmacniające odporność organizmu. Tradycyjne kimchi jest lekko pikantne.
Kimchi może być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu dań.Ilość: -
Zakwas buraczany Eko – 475 ml
22,00 złZakwas buraczany EKO – pojemność 475 ml
Buraki są naturalnym antyoksydantem i wykazują działanie w profilaktyce nowotworów. Obniżają poziom złego cholesterolu i przeciwdziałają miażdżycy. Zawierają mnóstwo witamin (m.in. A, C i z grupy B), a także żelazo, potas, wapń, magnez, kobalt, cez, rubid i kwas foliowy.
Zakwas buraczany oczyszcza i wzmacnia krew (zwiększa liczbę czerwonych krwinek), przez co wspomaga leczenie anemii. Polecany przy przeziębieniach, ogólnym osłabieniu, szczególnie po leczeniu antybiotykami.
Zakwas z kiszonych buraków w naturalny sposób poprawia odporność, ponieważ przeciwdziała rozwojowi szkodliwych bakterii i wspomaga pracę wątroby oraz nerek, a przez to oczyszcza cały organizm.
Jest niepasteryzowany i dzięki temu bogaty w dobroczynne bakterie probiotyczne, które powstają podczas kiszenia. Jednocześnie w procesie fermentacji zawarty w warzywach cukier jest zużywany przez bakterie, a przez to jego zawartość w soku jest obniżana do minimum.
Składniki: buraki*, czosnek*, woda, sól kłodawska (* certyfikowany składnik ekologiczny)
Ilość: