Cytryny Primofiore Sycylia EKO – 0,5 kg

Owoce

Wyświetlanie wszystkich wyników: 9

  • 0 out of 5

    Cytryny Primofiore Sycylia EKO – 0,5 kg

    10,00 

    Certyfikowane cytryny odmiany Primofiore – w opakowaniu 500 g

    Cytryna sycylijska – to jeden ze słynnych w regionie owoców cytrusowych. Ekologiczne cytryny są bogate w witaminy i sole mineralne, są używane w wielu daniach, a także jako przyprawa.

    Primofiore to cytryny zbierane od listopada do lutego. Wówczas cytryny mają zielonkawy kolor, który z czasem przechodzi w żółty. Owoce te są bardziej soczyste (30%), kwaśne (5,5%) i  bardzo aromatyczne.

    • Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura +4 /+6 stopni C).
    • W domowych warunkach najlepiej sprawdzi się szuflada lodówki na owoce i warzywa.
    • Kraj pochodzenia: Sycylia
    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Gruszka Azjatycka – 1 kg

    12,00 

    Gruszki Azjatyckie odmiana Early Shu, w opakowaniu 1 kg.

    W smaku gruszki Early Shu są bardzo dobre – aromatyczne, nieprzesadnie słodkie, soczyste.

    Można je jeść na surowo, dodawać do deserów, śniadań lub przetwarzać, w tym suszyć.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Gruszka Konferencja – 1 kg

    12,00 

    Gruszka Konferencja,  w opakowaniu 1 kg.

    Słodka, soczysta gruszka. Idealna do bezpośredniego spożycia, pieczenia oraz przetworów.

    Gruszki to prawdziwa bomba witaminowa. Znajdziemy w niej arsenał budujący i wspierający odporność i dbający o nasz układ nerwowy. Zawiera bowiem witaminy C, A, E, K i witaminy z grupy B.
    Gruszki jako jedne z nielicznych owoców zawierają
    – jod – minerał który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie tarczycy
    – bor – minerał wspomagający pracę mózgu

     

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Jabłka Gold Kosztela – 1 kg

    7,00 
    Jabłka odmiany Gold Kosztela – w opakowaniu 1 kg.
    Kosztela ma miąższ bardzo słodki, twardy o specyficznym, deserowym smaku.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Jabłka Jonagored – 1 kg

    6,00 

    Jabłka odmiany Jonagored z naszego sadu, w opakowaniu 1 kg.

    Owoc średniej wielkości, wybarwiony na czerwono. Miąższ kruchy, soczysty. Miodowy i jednocześnie słodko- kwaśny. Odmiana deserowa, przydatna na przetwory.

    Quick View
    Ilość:
  • 5.00 out of 5

    Jabłka Ligol – 1 kg

    6,00 

    Ekologiczne jabłka odmiany Ligol z naszego sadu, w opakowaniu 1 kg.

    Ligol to odmiana pochodzenia polskiego. Owoc średniej wielkości kulisto spłaszczony. Miąższ jędrny soczysty, biały. Winno-słodki, bardzo smaczny. Odmiana deserowa, przydatna na przetwory.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Jabłka Szampion – 1 kg

    6,00 

    Jabłka odmiany, w opakowaniu 1 kg.

    Owoc średniej wielkości o lekko wydłużonym kształcie i żółto-czerwonej skórce. Miąższ słodki, bardzo smaczny. Odmiana deserowa, doskonała do przygotowania przetworów takich jak musy, soki, przeciery, dżemy i konfitury.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Maliny EKO 0,5 kg – dowóz gospodarstwa

    30,00 

    Słodkie i aromatyczne, ekologiczne maliny pochodzące z naszego gospodarstwa.

    Jedząc maliny zachwycamy się głównie ich walorami smakowymi, ale maliny to także skarbnica wartości odżywczych. Znajdziemy w nich cenne witaminy i minerały takie jak witamina C i E (naturalne antyoksydanty), witaminy z grupy B: B1, B2, B6, kwas foliowy, potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo.

    W opakowaniu 500 gr

    *Dostawa wyłącznie transportem gospodarstwa w : Malin nie wysyłamy przesyłką kurierską.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Pigwa wielkoowocowa – 1 kg

    12,00 

    Pigwa wielkoowocowa pochodząca z naszego ekologicznego gospodarstwa. W opakowaniu kg

    Owoce pigwy gruszkowej cenione są za  właściwości przetwórcze i wartości odżywcze.

    Mają bardzo wiele witamin, zwłaszcza C, PP, B1 i B2.  Zawierają  także składniki odżywcze, zwłaszcza potas, żelazo i wapń.

    Badania wskazują, że pigwa wykazuje właściwości regenerujące organizm. Wpływa korzystnie na pracę wątroby, obniża poziom „złego” cholesterolu.

    Pigwę wykorzystuje się  do wykonania aromatycznych, kompotów, syropów, nalewek, konfitur, galaretek.

     

    Quick View
    Ilość:
top
X