Wyświetlanie wszystkich wyników: 5
-
Miechunka pomidorowa – 0,5 kg
12,00 złEkologiczna miechunka pomidorowa pochodząca z naszego gospodarstwa.
W opakowaniu pojemnik 0,5 kg
Miechunka pomidorowa to roślina której zaskakujący smak można określić jako delikatny słodko-kwaśny z nutką goryczki bądź jak smakowe połączenie pomidora i ananasa.Miechunka zawiera żelazo i witaminę C w idealnych proporcjach, dzięki czemu wchłanianie obu składników jest bardzo dobre. W miechunce znajdziemy również beta karoten, wapń, fosfor i sporo potasu.Jej unikalny smak pozwala przyrządzić ją na wiele sposobów. Nadaje się do jedzenia na surowo, jako dodatek do sałatek czy deserów, można z niej również zrobić przetwory – zarówno pikantne jak i słodkie.Najbardziej podstawowym jest przecier, który stanowi świetną bazę do sosów. Warto także zamarynować ją w zalewie octowej i serwować jako dodatek do mięs lub sałatek. Zwolennicy słodkich przetworów mogą przygotować z miechunki pomidorowej dżem lub konfiturę i serwować na przykład jako dodatek do gofrów czy naleśników.Ilość: -
Pomidory koktajlowe EKO – 250 g
12,00 złEkologiczne pomidory koktajlowe – w opakowaniu pojemnik 250 g
Miąższ włoskich pomidorów ekologicznych jest zbity i ma stosunkowo niewiele nasion. W smaku łatwo wyczuwa się charakterystyczną kwaskowatość. Pomidor to roślina pnąca, dlatego też do uprawy stosuje się odpowiednie podpory, które pozwalają na dostateczną ekspozycję na światło słoneczne, która odpowiada za naturalny proces dojrzewania. Nasze pomidorki koktajlowe są bardzo smaczne i aromatyczne.
Ilość: -
Topinambur – 0,5 kg
8,00 złBardzo smaczny Topinambur z kremowo-białym miąższem wyhodowany w naszym ekologicznym gospodarstwie, w opakowaniu 0,5 kg.
Topinambur to niezwykłe warzywo o cudownych właściwościachWarto włączyć go do swojego jadłospisu, gdyż obfituje w substancje bioaktywne korzystnie oddziałujące na zdrowie.Bulwy topinamburu są soczyste i mają delikatny, słodki i lekko orzechowy smak co stwarza wiele różnorodnych możliwości zastosowania.Można je spożywać na surowo, gotować w wodzie lub na parze, piec, kisić, marynować.Ciekawostką jest to iż długie gotowanie powoduje wzrost zawartości fruktozy, w wyniku czego topinambur staje się coraz słodszy.Ilość: