Wyświetlanie wszystkich wyników: 7
-
Gruszka Konferencja – 1 kg
12,00 złGruszka Konferencja, w opakowaniu 1 kg.
Słodka, soczysta gruszka. Idealna do bezpośredniego spożycia, pieczenia oraz przetworów.
Gruszki to prawdziwa bomba witaminowa. Znajdziemy w niej arsenał budujący i wspierający odporność i dbający o nasz układ nerwowy. Zawiera bowiem witaminy C, A, E, K i witaminy z grupy B.Gruszki jako jedne z nielicznych owoców zawierają– jod – minerał który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie tarczycy– bor – minerał wspomagający pracę mózguIlość: -
Jabłka Ligol – 1 kg
6,00 złEkologiczne jabłka odmiany Ligol z naszego sadu, w opakowaniu 1 kg.
Ligol to odmiana pochodzenia polskiego. Owoc średniej wielkości kulisto spłaszczony. Miąższ jędrny soczysty, biały. Winno-słodki, bardzo smaczny. Odmiana deserowa, przydatna na przetwory.
Ilość: -
Jabłka Szampion – 1 kg
6,00 złJabłka odmiany, w opakowaniu 1 kg.
Owoc średniej wielkości o lekko wydłużonym kształcie i żółto-czerwonej skórce. Miąższ słodki, bardzo smaczny. Odmiana deserowa, doskonała do przygotowania przetworów takich jak musy, soki, przeciery, dżemy i konfitury.
Ilość: -
Maliny EKO 0,5 kg – dowóz gospodarstwa
30,00 złSłodkie i aromatyczne, ekologiczne maliny pochodzące z naszego gospodarstwa.
Jedząc maliny zachwycamy się głównie ich walorami smakowymi, ale maliny to także skarbnica wartości odżywczych. Znajdziemy w nich cenne witaminy i minerały takie jak witamina C i E (naturalne antyoksydanty), witaminy z grupy B: B1, B2, B6, kwas foliowy, potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo.
W opakowaniu 500 gr
*Dostawa wyłącznie transportem gospodarstwa w : Malin nie wysyłamy przesyłką kurierską.
Ilość: -
Pigwa wielkoowocowa – 1 kg
12,00 złPigwa wielkoowocowa pochodząca z naszego ekologicznego gospodarstwa. W opakowaniu kg
Owoce pigwy gruszkowej cenione są za właściwości przetwórcze i wartości odżywcze.
Mają bardzo wiele witamin, zwłaszcza C, PP, B1 i B2. Zawierają także składniki odżywcze, zwłaszcza potas, żelazo i wapń.
Badania wskazują, że pigwa wykazuje właściwości regenerujące organizm. Wpływa korzystnie na pracę wątroby, obniża poziom „złego” cholesterolu.
Pigwę wykorzystuje się do wykonania aromatycznych, kompotów, syropów, nalewek, konfitur, galaretek.
Ilość: