Wyświetlanie wszystkich wyników: 8
-
Zakwas z kiszonego buraka – 750 ml
22,00 złZakwas z kiszonego buraka – pojemność 750 ml
Buraki są naturalnym antyoksydantem i wykazują działanie w profilaktyce nowotworów. Obniżają poziom złego cholesterolu i przeciwdziałają miażdżycy. Zawierają mnóstwo witamin (m.in. A, C i z grupy B), a także żelazo, potas, wapń, magnez, kobalt, cez, rubid i kwas foliowy.
Sok z kiszonych buraków oczyszcza i wzmacnia krew (zwiększa liczbę czerwonych krwinek), przez co wspomaga leczenie anemii. Polecany przy przeziębieniach, ogólnym osłabieniu, szczególnie po leczeniu antybiotykami.
Zakwas z kiszonych buraków w naturalny sposób poprawia odporność, ponieważ przeciwdziała rozwojowi szkodliwych bakterii i wspomaga pracę wątroby oraz nerek, a przez to oczyszcza cały organizm.
Jest niepasteryzowany i dzięki temu bogaty w dobroczynne bakterie probiotyczne, które powstają podczas kiszenia. Jednocześnie w procesie fermentacji zawarty w warzywach cukier jest zużywany przez bakterie, a przez to jego zawartość w soku jest obniżana do minimum.
Składniki: sok wytłoczony z kiszonych buraczków (buraki, czosnek, woda, sól kamienna z Kłodawy).
Ilość: -
Zakwas z kiszonej kapusty czerwonej – 250 ml
9,00 złZakwas z kiszonej kapusty czerwonej – pojemność 250 ml
Zakwas z kiszonej kapusty jest skarbnicą witamin B, C, E, P, zawiera również beta-karoten, sole mineralne: wapń, żelazo, potas, magnez. Zawarte w zakwasie bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwając toksyny oczyszczają organizm.
Picie zakwasu przyspiesza metabolizm i reguluje przemianę materii. Działa przeciwnowotworowo, obniża ryzyko zachorowania na raka żołądka, dwunastnicy i jelita grubego.
Składniki:
zakwas z kiszonej kapusty czerwonej (kapusta z własnych upraw, sól kamienna z Kłodawy).Ilość: