Wyświetlanie wszystkich wyników: 14
-
Czosnek kiszony – 300 g
18,00 złCzosnek kiszony Polski – 300 g
Składniki: czosnek, woda, koper, sól kamienna z Kłodawy
Niepasteryzowany czosnek kiszony to naturalny antybiotyk, z bogactwem bakterii probiotycznych, które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit i usuwają toksyny i eliminują bakterie chorobotwórcze.
Ilość: -
Kimchi polskie łagodne – 300 ml
18,00 złKimchi polskie łagodne – 300 g
Składniki: kapusta biała kiszona w całości (kapusta, sól kamienna), kapusta czerwona kiszona w całości (kapusta, sól kamienna), czarna rzepa, marchewka, imbir, papryczka ostra (0,5%), sól, czosnek, woda.
Świetnie nadaje się jako dodatek do dania głównego oraz jako samodzielna przekąska.
Ilość: -
Kimchi polskie ostre – 300 ml
18,00 złKimchi polskie ostre – 300 g
Składniki: kapusta biała kiszona w całości (kapusta, sól kamienna), kapusta czerwona kiszona w całości (kapusta, sól kamienna), czarna rzepa, marchewka, imbir, papryczka ostra (1%), sól, czosnek, woda.
Świetnie nadaje się jako dodatek do dania głównego oraz jako samodzielna przekąska.
Ilość: -
Kimchi włoskie – 300 ml
18,00 złKimchi włoskie – 300 g
Składniki: kapusta włoska kiszona w całości (kapusta, sól kamienna), woda, czarna rzepa, marchewka, imbir, papryczka gochugaru (0,5%), sól kamienna kłodawska, czosnek
Świetnie nadaje się jako dodatek do dania głównego oraz jako samodzielna przekąska.
Ilość: -
Zakwas z kiszonego buraka – 750 ml
22,00 złZakwas z kiszonego buraka – pojemność 750 ml
Buraki są naturalnym antyoksydantem i wykazują działanie w profilaktyce nowotworów. Obniżają poziom złego cholesterolu i przeciwdziałają miażdżycy. Zawierają mnóstwo witamin (m.in. A, C i z grupy B), a także żelazo, potas, wapń, magnez, kobalt, cez, rubid i kwas foliowy.
Sok z kiszonych buraków oczyszcza i wzmacnia krew (zwiększa liczbę czerwonych krwinek), przez co wspomaga leczenie anemii. Polecany przy przeziębieniach, ogólnym osłabieniu, szczególnie po leczeniu antybiotykami.
Zakwas z kiszonych buraków w naturalny sposób poprawia odporność, ponieważ przeciwdziała rozwojowi szkodliwych bakterii i wspomaga pracę wątroby oraz nerek, a przez to oczyszcza cały organizm.
Jest niepasteryzowany i dzięki temu bogaty w dobroczynne bakterie probiotyczne, które powstają podczas kiszenia. Jednocześnie w procesie fermentacji zawarty w warzywach cukier jest zużywany przez bakterie, a przez to jego zawartość w soku jest obniżana do minimum.
Składniki: sok wytłoczony z kiszonych buraczków (buraki, czosnek, woda, sól kamienna z Kłodawy).
Ilość: