Wyświetlanie wszystkich wyników: 7
-
Czosnek niedźwiedzi cięty – pęczek
7,00 złCzosnek niedźwiedzi cięty pochodząca z naszego gospodarstwa, pęczek
Czosnek niedźwiedzi cud natury, który warto mieć w swoim ogródkuJest źródłem witamin A, C i E oraz składników mineralnych – cynku, siarki, manganu i żelazaNiszczy bakterie i m.in. dlatego uznawany jest za naturalny antybiotyk. Poza tym skutecznie odtruwa organizm, wymiata z niego toksyny i regeneruje wątrobęPobudza układ immunologiczny do zwalczania komórek nowotworowychDzięki zawartości związków siarkowych zapobiega infekcjom wirusowym przede wszystkim układu oddechowego. Ponadto zawarte w nim kwasy fenolowe, ułatwiają odkrztuszanie pomagając w walce z kaszlemMłody czosnek niedźwiedzi jest idealnym składnikiem do sałatek czy zup, jako dodatek do kanapkiMożna z niego przygotować pesto oraz aromatyczną oliwę.Ilość: -
Natka pietruszki cięta – pęczek
7,00 złPachnąca natka pietruszki cięta pochodząca z naszego ekologicznego gospodarstwa.
W opakowaniu 1 pęczek
Kilka powodów aby jeść natkę pietruszki:Działa przeciwzapalnieWzmacnia kościOdświeża oddechKorzystnie wpływa na stan skóry i wzrokuWzmacnia i oczyszcza organizmZawiera związki przeciwnowotworoweZapobiega anemiiObniża ciśnienie krwiIlość: -
Pokrzywa świeża – pęczek
7,00 złPokrzywa z naszego ekologicznego gospodarstwa – pęczek
Kwiecień i Maj to idealny czas na zbiory jednej z najcenniejszych roślin leczniczych jakim jest pokrzywa.Kwas foliowy, żelazo, mnóstwo witaminy C, wapń, krzem – to tylko kilka z jej bezcennych składników, które wzmacniają, oczyszczają i regenerują nasz organizm.Pokrzywa jest również źródłem cennych witamin: A, B, C oraz K.W jaki sposób spożywać pokrzywę?Można zrobić z niej sok, syrop, nalewkę działającą oczyszczająco czy nawet ocet.Ugotujemy z niej zupę, dodamy do sałatki lub jajecznicy.Ilość: -
Sałata Rukola cięta – pęczek
7,00 złŚwieża sałata rukola z naszego ekologicznego gospodarstwa. W opakowaniu 1 pęczek
Rukola jest bogata w witaminy A, C, K, B oraz wapń, potas, magnez i żelazo
Dlaczego warto jeść tę pikantną zieleń?– ma działanie antynowotworowe– wzmacnia odporność– wpływa korzystnie na skórę– oczyszcza i odtruwa organizm– pomaga w trawieniu– poprawia zdrowie oczuRukola doskonale sprawdza się w kanapkach, sałatkach jako dodatek do makaronów, pizzy, zup.Można z niej przyrządzić smakowite sosy, pesto oraz dodać do koktajli, by podkręcić ich smak.Ilość: -
Szparagi zielone EKO – 250 g
20,00 złEkologiczne szparagi – w opakowaniu pęczek 250 g
Zielone szparagi są nie tylko pyszne, są także bardzo korzystne. Szparagi zawierają tylko 18 kcal na 100 g produktu. Są także bogate w błonnik, który w naturalny sposób pobudza trawienie i stymulują pracę nerek. Szparagi swój zielony kolor zawdzięczają działaniu światła słonecznego, są bogatsze w witaminę C i beta-karoten. Zawierają także witaminę K, witaminę E i biotynę. Zielone szparagi są również bogate w magnez, żelazo, miedź i mangan – minerały te wspierają metabolizm.
Szparagi można gotować, piec lub grillować. Świetnie smakują z sosem lub jako dodatek do mięs, ryby, jajecznicy, sałatek oraz zup.
Ilość: