Wyświetlanie wszystkich wyników: 3
-
Jarmuż tradycyjny cięty – pęczek
15,00 złEkologiczny jarmuż wyhodowany w naszym gospodarstwie.
Pęczek około 0,5 kg
Jarmuż – nasz superfoodsZawiera ogromne ilości witamin: A, C, K i minerałów takich jak żelazo, wapń i potas– jest źródłem przeciwutleniaczy oraz błonnika– obfituje w sulforafan – przeciwutleniacz, który ma silne działanie antynowotworowe– wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowegoJarmuż to najzdrowsze warzywo na świeciePowinien jednak pochodzić z ekologicznej uprawy, ponieważ należy do tych warzyw i owoców, które są najbardziej podatne na wchłanianie pestycydówJarmuż w kuchni polecamy:– jako dodatek do koktajli i soków– w postaci chipsów– do przyrządzenia pesto i zupIlość: -
Szparagi zielone EKO – 250 g
27,00 złEkologiczne szparagi – w opakowaniu pęczek 250 g
Zielone szparagi są nie tylko pyszne, są także bardzo korzystne. Szparagi zawierają tylko 18 kcal na 100 g produktu. Są także bogate w błonnik, który w naturalny sposób pobudza trawienie i stymulują pracę nerek. Szparagi swój zielony kolor zawdzięczają działaniu światła słonecznego, są bogatsze w witaminę C i beta-karoten. Zawierają także witaminę K, witaminę E i biotynę. Zielone szparagi są również bogate w magnez, żelazo, miedź i mangan – minerały te wspierają metabolizm.
Szparagi można gotować, piec lub grillować. Świetnie smakują z sosem lub jako dodatek do mięs, ryby, jajecznicy, sałatek oraz zup.
Ilość: