Wyświetlanie 33–48 z 52 wyników
-
Pesto z liści rzodkiewki EKO – 200 g
18,00 złEkologiczne pesto z liści rzodkiewki – masa 200 g
Liście rzodkiewki w towarzystwie oleju słonecznikowego, oliwy z oliwek, migdałów oraz nasion słonecznika tworzą wyśmienity zielony sos idealny do świeżego pieczywa bądź makaronu.
Składniki: liście rzodkiewki, olej roślinny słonecznikowy, słonecznik łuskany, migdały blanszowane, oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól, pieprz – składniki ekologiczne
Ilość: -
Podgrzybek suszony – 20 g
15,00 złPodgrzybki suszone – 20 g
Podgrzybek to aromatyczny grzyb, który wspaniale komponuje się i uzupełnia smakiem wiele tradycyjnych potraw. Jego aromat jest bardziej intensywny od borowika szlachetnego, aczkolwiek niedoceniany tak jak jego brat. W kuchni tradycyjnej jest nieodzownym dodatkiem do dań mięsnych oraz mącznych. Doskonały jako dodatek do wigilijnego bigosuIlość: -
Powidła z mirabelek – 210 g
20,00 złPowidła z mirabelek – 210 g
Składniki: śliwki mirabelki, cukier
Mirabelki to niewielkie śliwki, okrągłe z żółtą skórką i miąższem. Ich smak jest słodki, soczysty i lekko kwaskowaty. Mirabelka jest bogatym źródłem witamin, minerałów i antyoksydantów. Zawiera między innymi witaminę C, A, E, K, B1, B2, B6, kwas foliowy, żelazo, potas, magnez, fosfor i miedź.
Ilość: -
Przekąska z chili EKO – Ognisty przysmak 180 g
12,00 złEkologiczny ognisty przysmak – dynia marynowana. Masa: 180 g
Składniki: Ekologiczna: dynia, cukier trzcinowy, czosnek, ocet spirytusowy, olej roślinny słonecznikowy, chili, sól
Bio przysmak ognisty jest idealny jako przekąska bądź do obiaduIlość: -
Zakwas z kiszonego buraka – 750 ml
22,00 złZakwas z kiszonego buraka – pojemność 750 ml
Buraki są naturalnym antyoksydantem i wykazują działanie w profilaktyce nowotworów. Obniżają poziom złego cholesterolu i przeciwdziałają miażdżycy. Zawierają mnóstwo witamin (m.in. A, C i z grupy B), a także żelazo, potas, wapń, magnez, kobalt, cez, rubid i kwas foliowy.
Sok z kiszonych buraków oczyszcza i wzmacnia krew (zwiększa liczbę czerwonych krwinek), przez co wspomaga leczenie anemii. Polecany przy przeziębieniach, ogólnym osłabieniu, szczególnie po leczeniu antybiotykami.
Zakwas z kiszonych buraków w naturalny sposób poprawia odporność, ponieważ przeciwdziała rozwojowi szkodliwych bakterii i wspomaga pracę wątroby oraz nerek, a przez to oczyszcza cały organizm.
Jest niepasteryzowany i dzięki temu bogaty w dobroczynne bakterie probiotyczne, które powstają podczas kiszenia. Jednocześnie w procesie fermentacji zawarty w warzywach cukier jest zużywany przez bakterie, a przez to jego zawartość w soku jest obniżana do minimum.
Składniki: sok wytłoczony z kiszonych buraczków (buraki, czosnek, woda, sól kamienna z Kłodawy).
Ilość: -
Zakwas z kiszonej kapusty czerwonej – 250 ml
9,00 złZakwas z kiszonej kapusty czerwonej – pojemność 250 ml
Zakwas z kiszonej kapusty jest skarbnicą witamin B, C, E, P, zawiera również beta-karoten, sole mineralne: wapń, żelazo, potas, magnez. Zawarte w zakwasie bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwając toksyny oczyszczają organizm.
Picie zakwasu przyspiesza metabolizm i reguluje przemianę materii. Działa przeciwnowotworowo, obniża ryzyko zachorowania na raka żołądka, dwunastnicy i jelita grubego.
Składniki:
zakwas z kiszonej kapusty czerwonej (kapusta z własnych upraw, sól kamienna z Kłodawy).Ilość: -
Żurawina z chrzanem – 180 g
15,00 złŻurawina z chrzanem – 180 g
Żurawina z chrzanem to słodko-kwaśny dżem żurawinowy połączony z ostrym chrzanem świętokrzyskim.
Bardzo oryginalny i smaczny dodatek do mięs i wędlin.
Składniki: żurawina 50% (żurawina, cukier, woda), chrzan 50% (korzeń chrzanu, zalewa (woda, ocet spirytusowy, cukier, sól), olej roślinny słonecznikowy
Ilość: