Dynia Bambino EKO – 1 kg

Dyniowate

  • 0 out of 5

    Dynia Bambino EKO – 1 kg

    8,00 

    Ekologiczna dynia Bambino – słodka i uniwersalna odmiana

    Dynia Bambino to kompaktowa odmiana o klasycznym kształcie i intensywnie pomarańczowej skórce. Jej jędrny, słodkawy miąższ sprawia, że doskonale nadaje się do pieczenia, gotowania i zapiekania – idealna do zup, kremów, placków, puree czy deserów. Ze względu na swój niewielki rozmiar i ładny wygląd, świetnie sprawdzi się również jako jesienna dekoracja.

    Smaczna i aromatyczna – idealna do dań na ciepło i deserów
    Naturalna, uprawiana ekologicznie
    Wielkość: ok. 2-10 kg
    Miąższ intensywnie pomarańczowy, słodkawy, bogaty w beta-karoten

    Cena dotyczy 1 kg produktu.

    Dynia Bambino świetnie sprawdza się do faszerowania lub pieczenia w całości. Prosta w przygotowaniu, pyszna i efektowna- jesień w najpyszniejszym wydaniu!

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Hokkaido EKO – sztuka

    10,00 

    Ekologiczna dynia Hokkaido – naturalny smak jesieni

    Poznaj wyjątkową dynię Hokkaido – jedną z najsmaczniejszych i najzdrowszych odmian dyni, która zdobyła serca miłośników kuchni na całym świecie! Jej intensywnie pomarańczowy miąższ, delikatnie orzechowy smak i kremowa konsystencja sprawiają, że doskonale sprawdza się w zupach, puree, ciastach, a nawet pieczona jako samodzielne danie.

    Bogata w witaminy A, C i E
    Idealna do zup, kremów i wypieków
    Nie trzeba jej obierać – skórka mięknie podczas gotowania! Jedyna dynia, którą można spożywać wraz ze skórką.

    Waga: ok. 1 – 1,2 kg
    Pochodzenie: nasze ekologiczne gospodarstwo

    Dynia Hokkaido to nie tylko smak, ale i zdrowie – zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy, wspomaga odporność i doskonale wpisuje się w dietę roślinną.

     

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Muscat EKO – 1 kg

    8,00 

    Ekologiczna dynia Muscat – francuska klasyka o intensywnym smaku

    Dynia Muscat (Musquée de Provence) to wyjątkowa, aromatyczna odmiana pochodząca z południa Francji. Charakteryzuje się głęboko żebrowaną, ciemnopomarańczową do oliwkowo-brązowej skórką oraz intensywnie pomarańczowym, słodkim miąższem. Jej wyrazisty, lekko owocowy smak sprawia, że doskonale nadaje się do dań wytrawnych i słodkich.

    Odmiana francuska – elegancka i pełna smaku
    Miąższ słodki, soczysty, aromatyczny – idealny do zup, tart, ciast i konfitur
    Dekoracyjny wygląd – piękna ozdoba stołu lub wejścia
    Bogata w beta-karoten, witaminy i składniki mineralne
    Rozmiar: duża dynia – ok. 4–8 kg

    Cena dotyczy 1 kg produktu.

    Dynia Muscat to połączenie wyjątkowego wyglądu z doskonałym smakiem – często wybierana przez restauracje, cukiernie i miłośników gotowania. Świetnie sprawdzi się również jako jesienna ozdoba o rustykalnym charakterze.

    Wprowadź do swojej kuchni nutę francuskiego stylu i ciesz się prawdziwym smakiem jesieni!

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Nelson EKO – 1 kg

    8,00 

    Ekologiczna dynia Nelson – wyjątkowo słodka, idealna do pieczenia i zup

    Dynia Nelson to odmiana ceniona przez kucharzy i smakoszy za swój wyjątkowo słodki, gładki miąższ oraz wysoką jakość kulinarną. Jej intensywnie pomarańczowy środek kryje się pod gładką, lekko żebrowaną skórką – łatwą do obróbki i doskonałą do pieczenia, gotowania czy robienia puree.

    Bardzo słodka i aromatyczna – idealna do deserów, ciast i zup krem
    Miąższ gęsty, mało wodnisty – nie rozpada się podczas pieczenia
    Bogata w witaminy A i C, beta-karoten i błonnik
    Wielkość: średnia do dużej, ok. 2–4 kg
    Sprawdzona odmiana dla kuchni domowej i profesjonalnej

    Cena dotyczy 1 kg produktu

    Dynia Nelson świetnie sprawdza się w jesiennym menu – zarówno w wersji wytrawnej (zupa, curry, zapiekanki), jak i słodkiej (ciasta, muffiny, dżemy). Jej wysoka zawartość naturalnych cukrów sprawia, że nie potrzebuje wielu dodatków, by zachwycić smakiem.

    Quick View
    Ilość:
  • 0 out of 5

    Dynia Piżmowa EKO – sztuka

    12,00 

    Ekologiczna dynia Piżmowa – słodka, kremowa i pełna smaku

    Dynia piżmowa, znana też jako butternut, to prawdziwa królowa wśród dyni. Jej charakterystyczny kształt gruszki, jasnobeżowa skórka i intensywnie pomarańczowy miąższ kryją w sobie delikatnie słodki, lekko orzechowy smak. To idealny wybór do pieczenia, gotowania, duszenia, a także do zup krem, puree i deserów.

    Naturalnie słodka i aromatyczna
    Idealna do zup, pieczenia i zapiekanek
    Bogata w witaminy A, C i E oraz błonnik
    Miąższ łatwy do obróbki i bez dużej ilości pestek

    Waga: ok. 1-1,2 kg
    Pochodzenie: nasze ekologiczne gospodarstwo

    Dynia piżmowa świetnie sprawdzi się w kuchni codziennej i świątecznej – jej gładka, kremowa konsystencja po upieczeniu czyni ją świetną bazą do zup i sosów. Nadaje potrawom ciepły, jesienny charakter i naturalną słodycz – bez dodatku cukru!

    Quick View
    Ilość:
top