Wyświetlanie wszystkich wyników: 10
-
Bataty EKO – 0,5 kg
12,50 złŚwieże bataty pomarańczowe od naszych organicznych i certyfikowanych dostawców warzyw i owoców – w opakowaniu 500 g
Bataty z upraw ekologicznych – rozkosz, której nie da się porównać z niczym innym! Organiczny słodki ziemniak ma konsystencję mączystego ziemniaka i wyróżnia się pomarańczowym kolorem. Bogaty w składniki odżywcze egzotyczny produkt ma słodki aromat, a smak bulwy przypomina marchewkę.
Ilość: -
Brokuł EKO – główka
14,00 złŚwieży, soczysty i bardzo smaczny brokuł ekologiczny – w opakowaniu 1 główka
Brokuły można przyrządzać na wiele sposobów, gotować na parze, zapiekać, smażyć, a nawet jeść na surowo jako część sałatek lub koktajli. Ekologiczne brokuły mają niską zawartość kalorii i węglowodanów, co czyni je dobrym wyborem w ramach zdrowej diety.
Odkryj wszechstronność organicznych brokułów i wzbogacaj swoje kulinarne doznania tym wysokiej jakości warzywem!
Ilość: -
Cebula czerwona EKO – 0,5 kg
7,50 złEkologiczna, delikatna i aromatyczna cebula wyhodowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 0,5 kg
Charakterystyczny smak daje możliwość szerokiego zastosowania w kuchni.
Cebula czerwona jest idealna jako surowy dodatek do sałatek lub kanapek, jak również poddana obróbce termicznej w sosach, zupach, daniach mięsnych, warzywnych oraz rybnych.
Cebula czerwona ma właściwości przeciwutleniające, przeciwnowotworowe, przeciwwirusowe. Warto ją jeść, by wzmocnić odporność organizmu.
Ilość: -
Cebula Eko – 0,5 kg
7,50 złEkologiczna, delikatna i aromatyczna cebula wyhodowana w naszym gospodarstwie, w opakowaniu 0,5 kg.
Cebula ma charakterystyczny silny smak i zapach. Cebula jest najbardziej uniwersalnym warzywem, znanym w kuchni całego świata.
Cebulę można jeść pod kilkoma postaciami: surową, na przykład w sałatce, oraz gotowaną lub smażoną.
Cebula ma wiele właściwości leczniczych. Większość substancji aktywnych znajduje się w bulwie cebuli. Działanie cebuli jest podobne jak działanie czosnku. Zarówno czosnek, jak i cebula jest silnym antybiotykiem i posiada wiele właściwości medycznych.
Ilość: -
Kalafior EKO – główka
20,00 złEkologiczny kalafior. W opakowaniu – główka
Ekologiczny kalafior to warzywo, które wyróżnia się bogactwem składników odżywczych i korzystnym wpływem na zdrowie człowieka. Kalafior jest smaczny i pożywny, ale także bardzo zdrowy i wartościowy. W przypadku ekologicznego kalafiora jego wartość jest jeszcze większa, ponieważ został uprawiany w sposób naturalny i bez użycia sztucznych nawozów i pestycydów
Kalafior można przygotowywać na wiele sposobów: można go gotować, dusić, piec lub smażyć. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do zup, sałatek, dania główne oraz przystawki. Delikatny smak kalafiora i chrupiąca konsystencja sprawiają, że pasuje on do wielu dań i jest uwielbiany przez wiele osób.
Ekologiczny kalafior to wartościowy i zdrowy produkt, który powinien znaleźć się w diecie każdej osoby dbającej o swoje zdrowie.
Ilość: -
Marchew tradycyjna Eko – kg
8,00 złSoczysta i bardzo smaczna ekologiczna marchew tradycyjna wyhodowana w naszym gospodarstwie.
W opakowaniu -1 kg
Marchew ze względu na liczne właściwości zdrowotne i lecznicze powinna być stałym elementem naszej dietyOto tylko kilka powodów dla których powinniśmy ją jeść jak najczęściej:– wpływa pozytywnie na wzrok– przeciwdziała miażdżycy– pomaga walczyć z namiarem wolnych rodników– oddziałuje pozytywnie na układ nerwowy– wpływa na produkcję kolagenu– wpływa pozytywnie na wygląd skóry– wspomaga organizm przed i w trakcie miesiączkiIlość: -
Rabarbar świeżo cięty soczysty EKO – 1 kg
15,00 złŚwieży, bardzo soczysty, słodki i aromatyczny rabarbar pochodzący z naszego ekologicznego gospodarstwa, w opakowaniu 1 kg.
Rabarbar jest źródłem witamin z grupy A,C oraz E.Jest bogaty w potas, kwas foliowy oraz błonnik, zawiera również magnez, sód żelazo oraz wapń.Rabarbar ze względu na swój wyjątkowy aromat jest idealny do wszystkich wypieków.Jego cierpki i kwaskowaty smak idealnie komponuje i równoważy słodycz ciast.Polecamy wiosenny deser jakim może być np. ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką, do tego kompot.Ilość: -
Sałata Rukola cięta – pęczek
7,00 złŚwieża sałata rukola z naszego ekologicznego gospodarstwa. W opakowaniu 1 pęczek
Rukola jest bogata w witaminy A, C, K, B oraz wapń, potas, magnez i żelazo
Dlaczego warto jeść tę pikantną zieleń?– ma działanie antynowotworowe– wzmacnia odporność– wpływa korzystnie na skórę– oczyszcza i odtruwa organizm– pomaga w trawieniu– poprawia zdrowie oczuRukola doskonale sprawdza się w kanapkach, sałatkach jako dodatek do makaronów, pizzy, zup.Można z niej przyrządzić smakowite sosy, pesto oraz dodać do koktajli, by podkręcić ich smak.Ilość: -
Szparagi zielone EKO – 250 g
20,00 złEkologiczne szparagi – w opakowaniu pęczek 250 g
Zielone szparagi są nie tylko pyszne, są także bardzo korzystne. Szparagi zawierają tylko 18 kcal na 100 g produktu. Są także bogate w błonnik, który w naturalny sposób pobudza trawienie i stymulują pracę nerek. Szparagi swój zielony kolor zawdzięczają działaniu światła słonecznego, są bogatsze w witaminę C i beta-karoten. Zawierają także witaminę K, witaminę E i biotynę. Zielone szparagi są również bogate w magnez, żelazo, miedź i mangan – minerały te wspierają metabolizm.
Szparagi można gotować, piec lub grillować. Świetnie smakują z sosem lub jako dodatek do mięs, ryby, jajecznicy, sałatek oraz zup.
Ilość: